Skip to main content

Ontdek de kracht van een familiaal bemiddelaar bij echtscheidingen

Ontdek de kracht van een familiaal bemiddelaar bij echtscheidingen

Scheidingsbemiddeling

Ik begeleid gehuwden die op een bepaald moment door onderlinge toestemming willen scheiden (EOT) en daarbij beiden kiezen daarvoor beroep te doen op een familiaal bemiddelaar om samen een akkoord te bereiken over de echtscheiding en alles wat daarbij komt kijken.

Als neutrale en onpartijdige familiaal bemiddelaar luister ik naar jullie beiden en breng ik in een vertrouwelijke en warme en huiselijke sfeer een constructief en respectvol gesprek op gang waarbij jullie ieders belangen en behoeften en die van eventuele gezamenlijke kinderen horen. Zo kunnen jullie samen tot een akkoord komen over allerlei punten die geregeld moeten worden wanneer een huwelijk wordt beëindigd, zoals een regeling omtrent de roerende goederen, het eventueel onroerend goed of de huurwoning, de personenbelasting, de overeenkomsten over de kinderen, de onderhoudsuitkeringen tussen de ex-partners en zoveel meer… 

Als erkend familiaal bemiddelaar kan ik jullie akkoord meteen op papier zetten en neerleggen op de familierechtbank waarna dit akkoord wordt gehomologeerd door de rechter.  Zo kunnen de afspraken die in het akkoord worden vastgelegd, worden afgedwongen, moest dit ooit nodig zijn. 

Ook als er zich wijzigingen aan eerder afgesloten akkoorden opdringen, kan ik jullie hierbij als familiaal bemiddelaar begeleiden.

Als er voor een bepaalde materie bijkomende informatie of er bepaalde begeleiding nodig is, verwijs ik door naar andere deskundigen zoals o.a. een notaris, boekhouder, fiscalist, psycholoog, therapeut.

Voordelen van de begeleiding door een familiaal bemiddelaar bij een echtscheiding

  • Neutrale en onpartijdige begeleiding

  • Constructieve en respectvolle communicatie

  • Focus op belangen en behoeften

  • Kindgerichte aanpak

  • Maatwerkoplossingen

  • Tijdbesparend

  • Juridisch afdwingbaar

  • Toegang tot deskundigen

Professionele
ondersteuning nodig?

voor een vrijblijvend gesprek